PASTA JAJECZNA Z BROKUŁAMI KAPARAMI ANCHOIS I KORNISZONAMI

0 (0 ocen)

  • 20 min

Propozycja na pyszne śniadanko.Naprawdę fajne i smaczne połączenie paru składników i uwierzcie niebo w gębie.Zastanawiałam się nad dodaniem anchois,ale to był jednak super dodatek.Na pewno zamiast standardowej pasty jajecznej zasmakuje Wam moja dzisiejsza pasta.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 szt. ugotowanych na twardo jajek
    parę różyczek brokuł
    1 łyżka kaparów
    4 fileciki anchois
    4 szt. małych korniszonów
    2-3 łyżki majonezu
    1 łyżka musztardy francuskiej
    sól
    świeżo zmielony czarny pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Pasta jajeczna z brokułami kaparami anchois i korniszonami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta jajeczna z brokułami kaparami anchois i korniszonami 1. Przygotowałam składniki.
  • korniszony 2. Jajka ugotowałam na twardo.
    Brokuły również ale na pół twardo-nie powinny się rozgotować.
    Kolejno do miseczki wsypywałam:

    Pokrojone w kosteczkę ogórki,
  • anchois 3. pokrojone fileciki anchois,
  • kapary 4. posiekane kapary,
  • brokuły 5. brokuły,
  • jajka 6. posiekane w kostkę jajka.
  • pasta jajeczna 7. Wszystko wymieszałam.
  • pasta jajeczna 8. Pozostało już tylko dodać majonez i musztardę.
    Przyprawić i pasta gotowa.
  • pasta jajeczna 9. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Anchois Jajka Kapary

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować