Pasta jajeczna z kabanosem

0 (0 ocen)

Doskonała pasta na śniadanie, najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem. Jest bardzo smaczna i aromatyczna.

Składniki:

  • 5-6 jajek
    2 kabanosy wieprzowe
    2-3 łyżki majonezu
    1 łyżka ketchupu z pieprzem
    Papryka chili
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Dodatki Pasty Pasta jajeczna

Pasta jajeczna z kabanosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekładamy do rondla, zalewamy zimną wodą, wsypujemy niewielka ilość soli, gotujemy przez 10 minut od momentu zagotowania. Ostudzone obieramy i kroimy w kostkę, kabanosy również kroimy w kostkę, przekładamy do miski, dodajemy majonez i ketchup. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli, dokładnie mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kabanosy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować