Pasta jajeczna z pieczarkami marynowanymi

5 (163 ocen)

W lodówce nadmiar jajek... i parę innych składników... powstała pasta na chleb na śniadanie do pracy...lekko winna od pieczarek, lekko pikantna od cayenne...warto spróbować...

Składniki:

  • 4 jajka
    15 dkg sera żółtego
    pieczarki marynowane (pół dużego słoika)
    2 łyżki majonezu
    1-2 łyżki jogurtu naturalnego
    cebulka prażona
    sól, pieprz
    pieprz cayenne
Wystaw ocenę:

5 (163 ocen)

Pasta jajeczna z pieczarkami marynowanymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać i zetrzeć na tarce o małym oczku.
    Ser żółty zetrzeć na tarce o małym oczku.
    Pieczarki marynowane odcedzić z zalewy i bardzo drobno pokroić.
    Składniki połączyć ze sobą, dodać majonez i jogurt, cebulę prażoną i wymieszać.
    Doprawić solą, pieprzem i pieprzem cayenne.
    Gotową pastą smarować pieczywo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować