Pasta jajeczna z serkiem topionym

4.5 (165 ocen)

Serek topiony nadaje paście kremowej konsystencji. Smakowo jest bardzo łagodna.

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    200 g serka topionego kremowego (miękki - wcześniej wyjęty z lodówki)
    4 średnie korniszony
    po 1/2 pęczka szczypiorku i natki pietruszki
    1 - 2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Pasta jajeczna z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta jajeczna z serkiem topionym 1. Jajka i korniszony zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej. Dodać posiekaną zieleninę i serek topiony. Dokładnie wymieszać (najlepiej utrzeć widelcem).
  • Pasta jajeczna z serkiem topionym 2. Dodać przyprawy, wymieszać. Włożyć do lodówki do przegryzienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Natka pietruszki Pieprz Serek Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować