Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką

4.5 (184 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jedna z moich ulubionych past, uwielbiam ją z dodatkiem curry lub świeżej bazylii.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 2 sztuki
    - szczypiorek: 0.5 pęczka
    - rzodkiewka: 0.5 pęczka
    - majonez: 3 łyżki
    - sól, pieprz, do smaku: 1 szczypta
    - curry: 1 szczypta
    - świeża bazylia: 3 sztuki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo 10 minut. Po tym czasie zalewamy zimną woda żeby je ochłodzić i odstawiamy na chwilę. Rzodkiewkę kroimy w jak najdrobniejszą kostkę, szczypiorek siekamy. Jajka siekamy w kostkę wrzucamy do miseczki i dodajemy szczypiorek oraz rzodkiewką, majonez i doprawiamy solą i pieprzem. Pastę wykładamy na kanapki i posypujemy curry lub świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować