Melonowa pasta kanapkowa z rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 10 min

Słodko słona pasta kanapkowa z melona rzodkiewki i twarogu to smaczna , wspaniała w smaku propozycja na lekkie danie:)Wspaniale smakuje z pieczywem lekkim jako przekąska między posiłkami.Polecam.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 dojrzały melon
    1 kostka twarogu białego chudego,
    6-7 rzodkiewek ,
    3 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki majonezu
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    szczypta cukru
    świeża bazylia do dekoracji.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pasty

Melonowa pasta kanapkowa z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Melona obieramy ze skórki i wydrążamy łyżeczką pestki. Następnie miąższ kroimy w bardzo drobną kostkę ewentualnie ścieramy na tarce o większych oczkach.
    Rzodkiewke myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o większych oczkach. 2. Składniki ze soba łaczymy , dodajemy śmietanę a także majonez. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku szczyptą cukru, soli i pieprzu. Dekorujemy świeżą bazylią.
    Smacznego!

Porady

Pastę należy przechowywać w lodówce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Melon Rzodkiewka Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować