pasta pieczarkowo-jajeczna

0 (0 ocen)

pyszna i prosta pasta pieczarkowo-jajeczna.

Składniki:

  • 250 g pieczarek
    5 szalotek
    100 g masła
    5-6 jajek ugotowanych na twardo
    sól / domowa przyprawa warzywna
    pieprz

    szczypiorek/pietruszka do posypania

Pasta pieczarkowo-jajeczna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojone pieczarki i szalotki dusimy na maśle. Solimy i pieprzymy do smaku.
  • 2. Do malaksera przekładamy jajka i uduszone pieczarki. Całość miksujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku. Przekładamy do pojemniczków. Przechowujemy w lodówce.

Porady

Proponuję podawać na świeżym pieczywie posmarowanym cienko majonezem. Wierzch kanapek posypujemy szczypiorkiem i pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy