Pasta - rolada z pasztetem

0 (0 ocen)

Rolada z zapiekanej masy makaronowo - serowej z pasztetem z indyka w środku.

Składniki:

  • Składniki podstawowe z zestawu (zestaw b):
    250 g makaronu spaghetti
    3 duże jajka
    100 g serka topionego z szynką
    100 g serka topionego z pieczarkami

    Składnik podstawowy dodatkowy:
    300 g pasztetu z indyka

    Składniki robocze:
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
    olej do wysmarowania papieru

    Do dekoracji:
    ogórek
    papryka mielona
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Rolada Przystawki Spaghetti Pasty

Pasta - rolada z pasztetem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasta - rolada z pasztetem 1. Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Jajka, serki, sól i pieprz wymieszać, dodać do makaronu i całość ponownie wymieszać.
  • Pasta - rolada z pasztetem 2. Masę makaronowo - serową przełożyć do blaszki (39 x 24) wyścielonej papierem do pieczenia (papier natłuścić olejem). Piec 25 min (200 st. C).
  • Pasta - rolada z pasztetem 3. Natychmiast po wyjęciu z piekarnika "placek" posmarować pasztetem ...
  • Pasta - rolada z pasztetem 4. ... i zwinąć jak roladę, zaczynając od węższego boku. Całkowicie wystudzić.
    Roladę podawać na zimno pokrojoną w grube plastry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Pieprz Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować