pasta rybna wersja zwykła i niezwykła

0 (0 ocen)

  • 10 min

Pyszna prosta pasta kanapkowa, którą można podać w sposób tradycyjny lub nieco zwariowany.

  • 10 min

Składniki:

  • puszka sardynek w oleju lub tuńczyka
    2-3 marynowane patisony
    dymka
    2-3 jajka ugotowane na twardo
    2 łyżki majonezu
    łyżeczka musztardy
    sól morska
    pieprz kolorowy
    ewentualnie natka pietruszki

Pasta rybna wersja zwykła i niezwykła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybki rozgniatamy widelcem, dodajemy pokrojone patisony, dymkę ze szczypiorkiem, jajka, majonez, musztardę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem.

Porady

Dla wielbicieli science fiction można zaserwować jako ciekawą przystawkę. Marynowane patisony kroimy na pół wydrążamy środki, napełniamy pastą przykrywamy i ufo gotowe. Z zielonej goudy wycinamy kształt kosmity z czarnych oliwek robimy oczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy