Pastelowe galaretki

0 (0 ocen)

  • 60 min

Klasyk, smak z dzieciństwa.

  • 60 min

Składniki:

  • - 5 galaretek w różnych kolorach:
    żółta, pomarańczowa, czerwona, zielona i niebieska
    - 500g serka homogenizowanego waniliowego
    - 200ml śmietany kremówki
    - 1 Mix do śmietany
    - 2 łyżki cukru pudru
    - kolorowa posypka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Pastelowe galaretki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0nx065r 1. Podłużną formę keksówkę wykładamy folią spożywczą. Na początku rozrabiamy 2 galaretki żółtą i pomarańczową, każdą w 1/2 szkl wrzątku mieszamy aż dokładnie się rozpuszczą. Do żółtej galaretki dodajemy 100g serka homogenizowanego i dobrze mieszamy przelewamy masę na dno formy i wstawiamy na 10 minut do zamrażalnika żeby galaretka zastygła w tym czasie dorabiamy czerwoną galaretkę a do pomarańczowej dodajemy 100g serka homogenizowanego i wylewamy na zastygniętą już żółtą galaretkę. Rozpuszczamy teraz galaretkę zieloną a do czerwonej dodajemy kolejne 100g serka homogenizowanego i wylewamy na zastygniętą już pomarańczową galaretkę. Powtarzamy czynność aż do ostatniej niebieskiej warstwy i na koniec nie wstawiamy już do zamrażalnika tylko do lodówki. Pamiętając o proporcjach żeby każdą galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku i do każdej galaretki dodać 100g serka homogenizowanego. Gdy ostatnia warstwa zastygnie wyjmujemy galaretkę z formy. Śmietanę ubijamy z Cukrem pudrem i Mixem. Wierzch galaretki dekorujemy śmietaną i kolorową posypką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pastelowe ciasto.

5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pastelowe ciasto

gogusia Proste, smaczne i tak wiosennie wyglądające ciacho. 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować