Pasztet miesno-grzybowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Smazymy cebule na niewielkiej ilosci tłuszczu, gdy sie lekko zeszkli, dodajemy lekko rozdrobnione pieczarki, przesmażamy, czesto mieszajac. Dodajemy podzielona na czesci watróbke, całosc zasmazamy przez 3min i odstawiamy do przechłodzenia. Przez maszynke do miesa dwukrotnie przepuszczamy gotowane mieso, pokrojony w kostke boczek, gotowane tzw. twarde jarzyny z rosołu ( marchew, korzeń pietruszki, seler) i zasmazona watróbke wraz z cebula i pieczarkami. Do masy dodajemy jajka, przyprawy, tarta bułke, całośc dokładnie wyrabiamy, przekładamy do wysmarowanej tłuszczem i posypanej tarta bułka małej, podłuznej formy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 C przez godzine lub nieco dłuzej.
Komentarze