Pasztet do słoika

4.5 (197 ocen)

Zdrowy pasztet bez konserwantów i ulepszaczy.

Składniki:

  • 2 udka z kurczaka
    pojedyncza pierś z kurczaka
    300g szynki lub schabu
    pół kg wątróbki wieprzowej
    2 duże cebule
    mały słoiczek pomidorów suszonych w oliwie
    kilka ząbków czosnku
    sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasztet

Pasztet do słoika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Udka, pierś szynkę gotujemy w osolonej wodzie ok godziny. Tak aby mięso było miękkie.
  • 2. Wątróbkę smażymy bez tłuszczu, często mieszając żeby się nie przypaliła.
  • 3. Cebulę kroimy w plastry, podsmażamy z dodatkiem oliwy z suszonych pomidorów. Studzimy.
  • 4. Mięso, cebulę i suszone pomidory mielimy dwa razy w maszynce o małych oczkach.
  • 5. Dodajemy oliwę z pomidorów i przyprawy. Mieszamy dokładnie.
  • 6. Słoiki i pokrywki szorujemy i wyparzamy. Wycieramy do sucha. Przekładamy masę ubijamy. Słoików nie wypełniamy do końca. Wekujemy godzinę w 60 stopniach C w piekarniku do góry dnem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować