Pasztet domowy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem młodą gospodynią i mamą dwóch córek. Lubię gotować. Ten pasztet nie jest trudny i pasuje na wszystkie okazje.

Składniki:

  • ● 80 dag dowolnego mięsa wieprzowego z tłuszczem
    ● 1/2 kg mięsa gulaszowego wieprzowego
    ● 2 jajka
    ● 2 czerstwe bułki
    ● 3 marchewki
    ● pietruszka
    ● seler
    ● por
    ● 2 cebule
    ● pieprz naturalny
    ● 2-3 ziarna ziela angielskiego
    ● liść laurowy
    ● przyprawa uniwersalna
    ● sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet domowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa (bez cebuli) myjemy
    i obieramy. Z mięsa i warzyw gotujemy
    wywar. Dodajemy 1 cebulę,
    ziele angielskie, liść laurowy,
    przyprawe uniwersalna, sól i pieprz. Gotujemy do
    miękkości mięsa. Studzimy. Bułki
    moczymy w wywarze.
  • 2. Mięso, warzywa (bez pora
    i cebuli), odciśnięte z wywaru
    bułki oraz 1 świeżą cebulę
    mielimy. Dodajemy 2 jajka,
    doprawiamy do smaku solą
    i pieprzem. Wlewamy trochę
    wywaru. Wszystko mieszamy
    i wyrabiamy na jednolitą,
    niezbyt gęstą masę.
  • 3. Pieczemy w keksówkach
    ok. 1,5 godziny w 180 °C.

Porady

Aby pasztet się nie przypiekł, można go przykryć folią aluminiową lub obłożyć słoniną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować