Pasztet drobiowy w słoikch

4.5 (150 ocen)

  • 15 min

Moje dzieci bardzo lubią pasztety wiec zrobiłam pasztet drobiowy jest bardzo dobry a ja wiem co podaje w słoiku.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 kg udek z kurczaka
    30 dag wątróbki drobiowej
    160 g kaszy manny
    1,5 l wody
    5 jajek
    pieprz
    sól
    majeranek
    gałka muszkatałowa
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Pasztet Pasztet drobiowy

Pasztet drobiowy w słoikch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PASZTET DROBIOWY 1. Wlewamy wodę do większego garnka i gotujemy w niej udka do miękkości
    możemy dodac trochę wegety na czubku łyżeczki.
    Wątróbkę gotujemy w osobnym naczyniu kilka minut .
    Po ugotowaniu udek oddzielamy od kości mięso.Do ugotowanego wrzącego wywaru z rosołu wsypujemy kaszę mannę i mieszamy .W maszynce do mielenia mięsa na najmniejszym sitku mielimy mieso drobiowe i wątróbke .Wywar wlewamy do zmielonego miesa i mieszamy wszystko razem dodajemy przyprawy .Uzyskaną dosc płynna masę nakładamy do słoiczków i pasteryzujemy 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować