PASZTET DROBIOWY Z PISTACJAMI

4.5 (143 ocen)

  • 60 min

Ciekawy smak. Połączenie drobiu i delikatnie słonych pistacji jest idealne

  • 60 min

Składniki:

  • 1,5 kg udek z kurczaka
    50 dag piersi z kurczaka
    20 dag pistacji
    3 marchwie
    2 pietruszki
    3 litry bulionu warzywnego
    1 czerstwa bułka
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet drobiowy z pistacjami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy
    też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok 60 minut.Po tym czasie mięso
    wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy udka od kości.. Bułkę
    moczymy w rosole,
    odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso,
    bułkę i warzywa oraz połowę obranych pistacji. Gotową masę doprawiamy
    do smaku solą i
    pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i
    warzywa.Resztę pistacji siekamy, dodajemy do masy mięsnej, dobrze
    mieszamy. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp
    170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu
    pasztet nie będzie suchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób Kurczak Orzechy Pistacje

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować