Warzywny pasztet z kaszą gryczaną

4.5 (179 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Uwielbiam wegetariańskie pasztety, te z kaszy odpowiednio przyprawione, potrafią znakomicie udawać pasztet mięsny.

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - kasza gryczna: 0.75 szklanki
    - płatki owsiane: 0.5 szklanki
    - Fasola biała ugotowana: 1 szklanka
    - jajka: 4 sztuki
    - seler: 0.5 sztuki
    - marchew: 2 sztuki
    - cebula: 1 sztuka
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - czosnek: 0.5 sztuki
    - majeranek, sól, pieprz, wegeta: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Warzywny pasztet z kaszą gryczaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet gryczano - warzywny 1. Fasole i kaszę gryczaną ugotować osobno w osolonej wodzie, a po ostudzeniu zmielić na jednolitą masę. Płatki owsiane zalać wrzątkiem i po 5 minutach odcedzić z nadmiaru wody.
  • Pasztet gryczano - warzywny 2. Drobno posiekaną cebulę i czosnek zrumienić na oliwie, dodać warzywa utarte na tarce o grubych oczkach, udusić do miękkości.
    Wszystkie składniki pasztetu wymieszać razem na jednolitą masę i doprawić do smaku. Przełożyć masę do przygotowanej formy i piec ok 1,5 godziny w temperaturze 170 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_09-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować