Pasztet warzywny z jajkiem

4.98 (176 ocen)

  • 60 min

Zdrowsza wersja pasztetu ale równie smaczna. Taki pasztet możemy również poddać na wielkanocne śniadanie lub inne przyjęcia.

  • 60 min

Składniki:

  • -1 puszka groszku
    -40 dag marchwi
    -30 dag pietruszki
    -25 dag selera
    -3/4 szkl. bułki tartej
    -2-3 łyżki kaszy manny
    -3 jajka
    -przyprawy-sól,pieprz,ostra papryka
    -4 jajka ugotowane na twardo
Wystaw ocenę:

4.98 (176 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Jajko Pasztet

Pasztet warzywny z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa oczyszczamy i myjemy. Gotujemy do miękkości i blenderujemy. Warzywa łączymy z pozostałymi składniki i dokładnie mieszamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy połowę masy warzywnej i układamy jajka i przykrywamy drugą częścią masy. Pieczemy 30-40 minut w temp. 160 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować