Pasztet z ciecierzycy

0 (0 ocen)

  • 50 min

sycące danie wegetariańskie

  • 50 min

Składniki:

  • 1,5 szkl ciecierzycy
    2 łyżki tartej bułki
    1 szkl białek
    pół łyżeczki czerwonego pieprzu
    1 łyżeczka suszonego koperku
    2 łyżki masła
    sól
    szczypta czosnku granulowanego
    szczypta imbiru

Pasztet z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pasztet z ciecierzycy 1. Ciecierzycę namoczyć na całą noc, odlać wodę , zalać czystą i ugotować cieciorkę do miękkości.
    Odcedzić i wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa.
    Białka ubić na pianę, dodać zmieloną cieciorkę, rozpuszczone masło bułkę tartą i przyprawy.
  • Pasztet z ciecierzycy 2. Wymieszać i wyłożyć do nasmarowanego naczynia, wygładzić skropić olejem i można posypać odrobiną sezamu.
    Piec ok 35-40 min w temp 200 st
    Podawać z surówką ..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy