Pasztet z ciecierzycy

4.5 (164 ocen)

  • 25 min

Pyszny i zdrowy. Przepis z internetu z małymi zmianami

  • 25 min

Składniki:

  • - 200 g ciecierzycy
    - 4 cebule
    - 4 ząbki czosnku
    - 150 g selera
    - 70 g płatków owsianych
    - 2 jajka
    - 1/2 słoiczka suszonych pomidorów z pestkami dyni
    - przyprawy: sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, zioła prowansalskie
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciecierzycę zalać wodą i moczyć przez całą noc. Następnie ugotować w 1,2 l wywaru drobiowego, ostudzić. Cebulę, czosnek i selera pokroić w drobną kostkę. Poddusić na 3-4 łyżkach oliwy spod suszonych pomidorów, wystudzić. Dodać ciecierzycę, płatki owsiane, jajka oraz przyprawy. Wszystko razem rozdrobnić blenderem. Dodać pokrojone na kawałki suszone pomidory z pestkami dyni, wymieszać łyżką. Masę przełożyć do formy keksowej, wyrównać. Wierzch posypać pestkami dyni lub słonecznika. Piec w 180 C ok 1-1,5 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować