pasztet z cieciorki i pieczarek

4.48 (157 ocen)

  • 12 godz.

Pasztet nie jedno ma oblicze i nie koniecznie musi być zrobiony z mięsa

  • 12 godz.

Składniki:


  • 400 g cieciorki/ciecierzycy
    300 g pieczarek
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 ugotowana marchewka
    2 jajka
    1/3 szklanki oleju słonecznikowego Oleofarm

    przyprawy:
    1 łyżka majeranku
    1/3 łyżeczki kurkumy
    szczypta gałki muszkatołowej
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (157 ocen)

Zobacz również:

Kanapki Pasztet

Pasztet z cieciorki i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Ciecierzycę moczymy przez całą noc, a następnie gotujemy około 30 minut aż będzie miękka.
    Pieczarki obieramy kroimy i podsmażamy wraz z posiekaną cebulą.
    Ugotowaną ciecierzycę, podsmażone pieczarki i marchew mielimy lub miksujemy w blenderze.
    Do warzyw dodajemy jajka, olej i przyprawy, mieszamy.
    Masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą.
    Pieczemy w 180 stopniach przez 60 minut.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować