Pasztet z cukinii

4.5 (165 ocen)

Pasztet z cukinii to idealny dodatek do pieczywa na śniadanie lub kolację zwłaszcza dla wegetarian.

Składniki:

  • 3 szkl grubo startej cukinii
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 szkl bułki tartej
    20 dag startego żółtego sera
    1/4 szkl oleju
    3 jajka
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    szczypta majeranku
    1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
    pieprz
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do grubo startej cukinii dodać, drobno posiekaną cebulę oraz czosnek, żółty ser, bułkę tartą, olej, żółtka jajek, natkę pietruszki, majeranek, paprykę słodką oraz pieprz i sól do smaku, a następnie wszystko razem wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy z cukinii. Wszystko razem wymieszać i wyłożyć do podłużnej blaszki keksowej, natłuszczonej i oprószonej bułką tartą. Piec w temp. 180 st przez ok. 50 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować