Składniki na dwie foremki o wym. 10 x 23 cm:
800 g cukinii
1,5 cebuli
2 kostki rosołowe
150 ml wody
125 g margaryny
4 ząbki czosnku
250 g kaszy manny
4 jajka
sól, pieprz
Pasztet z cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię obieramy i ścieramy na tarce. Cebulę obieramy i siekamy, tak samo czosnek.
2.Do dużego garnka przekładamy cukinię, cebulę, czosnek, margarynę i kostki rosołowe, zalewamy wszystko 150 ml zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 20 min.
3.Zdejmujemy z ognia i dodajemy jajka oraz kasze manną, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem .
4.Masę przekładamy do dwóch foremek i pieczemy ok. 1 godziny w temp. 190 st.
Komentarze