pasztet z fasoli i jabłek

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pasztet jest smaczny, choć bezmięsny. To alternatywa dla naszych " sklepowych pysznych wędlin".

  • 30 min

Składniki:

  • 20 dag fasoli białej
    1 duże lub 2 średnie jabłka (najlepiej reneta - ja dałam jakie miałam nawet nie znam nazwy)
    2 łyżki ziarna sezamowego
    natka pietruszki
    3-4 łyżki soku z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z fasoli i jabłek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną na miękko fasolę miksujemy (mieliłam 3 razy) z uprażonym na patelni ziarnem sezamowym, obranym jabłkiem i posiekana natką pietruszki. Masę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wkładamy do foremki (jak na pasztet) i odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin.

Porady

*jeśli mamy duże jabłka, dajmy mniej, bo pasztet będzie się nadawał do smarowania i przypominał smalec

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Pasztet z fasoli

To może cię zainteresować