Pasztet z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kurczaka podzielić na części. Marchewkę,pietruszkę i seler obrać ,a następnie przekroić na pół. Do garnka wrzucić kurczaka,warzywa,zioła,ziele angielskie i liście laurowe, zalać wodą i gotować ok.30 minut.
Mięso i warzywa wyciągnąć i wystudzić,mięso obrać od kości. Mięso i warzywa zmielić w maszynce do mielenia. Do masy dodać,jajko,bułkę tartą majeranek,sól,pieprz i vegetę. Masę dobrze wymieszać.
Pasztet wyłożyć do formy i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę.
Porady
Ja użyłam keksówkę silikonową, jeśli macie inne to trzeba przed włożeniem masy wysmarować masłem i posypać bułką tartą.
Komentarze