Pasztet z jajkiem

4.5 (192 ocen)

Doskonały na kanapki

Składniki:

  • 2-3kg mielonego mięsa
    5-6 jajek ugotowanych na twardo
    5 całych jajek
    2 kajzerki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso posolić, popieprzyć, dodać jajka i kajzerki namoczone w wodzie lub mleku. Całość wyrobć na jednolitą masę.


  • 2. Wyłożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką. W środek wkładać jajka ugotowane na twardo.
  • 3. Włożyć do piecyka i piec około 90minut w temperaturze 180stopniC.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować