Pasztet z sokiem z pomarańczy

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatny pasztet, który zadowoli każde podniebienie

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - wątróbki drobiowe: 450 gramów
    - masło stopione: 450 gramów
    - bulionetka pieczeniowa: 1 opakowanie
    - cebula: 1 sztuka
    - sok z pomarańczy: 100 mililitrów
    - biały pieprz: 3 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z sokiem z pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Siekamy drobno cebulę. Na 3 łyżkach masła szklimy cebulkę i dodajemy do niej.
    oczyszczoną z błon i pokrojoną drobno wątróbkę, smażymy ok.8 minut.
    Dodajemy bulionetkę pieczeniową, doprawiamy białym pieprzem i smażymy jeszcze chwilę aż wszystko się połączy
    Miksujemy całość na gładką masę za pomocą blendera. Do masy wlewamy 100 ml soku z pomarańczy oraz resztę masła i dokładnie raz jeszcze miksujemy, ewentualnie doprawiamy jeszcze pieprzem. Uzyskaną masę przekłądamy do wysmarowanej masłem podłużnej formy i schładzamy w lodówce przez 3-4 godziny. Doskonały na świąteczny stół.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować