Pasztet z selera

4.49 (169 ocen)

Jest tak dobry jak tradycyjny mięsny pasztet

Składniki:

  •  2 szt. Selera – utrzeć na grubej tarce.
     2 szt. Cebuli – pokroić w kostkę
     1 kostka masła
     1,5 szkl. wody rozpuścić 3 kostki bulionu grzybowego Knor
    Wszystko udusić – 15 minut, masę wystudzić, dodać
     5 żółtek
     1 łyżeczka gałki muszkatołowej
     1 łyżeczka ziół prowansalskich
     1 szkl. bułki tartej
    Na koniec dodać pianę z białek
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Pasztet

Pasztet z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piec około 1 godz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować