Pasztety rybne nie są tak popularne jak mięsne, są nie tylko smaczne, ale też zdrowe. Pasztet jest bardzo prosty w przygotowaniu. Smakuje sam w sobie, ale także z dodatkiem musztardy czy chrzanu...
Składniki:
Składniki:( u nie blaszka 40 cm x14 cm)
3 średnie pstrągi,
mała marchewka,
mała cebula,
4 jajka,
3 ząbki czosnku,
2 szklanki bułki tartej,
½ kostki roztopionego masła,
4 łyżki kwaśnej śmietany,
4 łyżki oleju,
sól, pieprz, ostra papryka, vegeta do smaku,
Pasztet z pstrąga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrągi ugotować z marchewka i cebulą oraz przyprawami. Ostudzić i obrać z ości, następnie zmielić przez maszynkę 2 razy. Dodać resztę składników i dokładnie wymieszać na gładką masę. Wyłożyć do natłuszczonej blaszki wyłożonej pergaminem i piec ok. 45 min w temperaturze 180 stopniach.
Smacznego!
Komentarze