pasztecik warzywno- jajeczny

0 (0 ocen)

  • 60 min

Robię zawsze w piątek.

  • 60 min

Składniki:

  • 10 ugotowanych jaj i jedno surowe
    groszek konserwowy
    cebula
    pół kg pieczarek
    paczka ugotowanego ryżu
    przyprawy do smaku
    koperek

Pasztecik warzywno- jajeczny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę smażymy. Mielimy wszystkie składniki na jednolitą masę. Dodajemy 3 ugotowane jaja i jedno surowe, przyprawiamy. W keksówce układamy na dnie farsz po czym układamy wzdłuż ugotowane jaja, tak aby po przekrojeniu jajko było w środku, przykrywamy resztą. Pieczemy ok 40 min. Upieczony pasztecik posypujemy koperkiem, podajemy z surówką z kapustą.

Porady

Z mięsem mielonym smakuje również dobrze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy