paszteciki francuskie z mięsem

4.5 (175 ocen)

takie szybkie, proste i smaczne danie

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa z łopatki lub szynki
    marchewka
    pietruszka
    kawałek selera
    kawałek pora
    warzywko
    smażona cebulka
    gotowe ciasto francuskie 2 op
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paszteciki

Paszteciki francuskie z mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i warzywa kroimy w kawałki. Gotujemy do miękkości w przyprawach.Po wystudzeniu mielimy i dodajemy smażoną cebulkę razem z tłuszczem ze smażenia. wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku. Ciasto rozwijamy i kroimy na kilka części.Do środka wkładamy farsz i zlepiamy. Gotowe krokiety smarujemy rozkłóconym żółtkiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Piec ok 15 minut , 180 st.

Porady

Można zrobić roladki i kroić na paszteciki. Technika jest dowolna.Ciasto jest z tym dobre że zawsze się potrawa udaje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować