Paszteciki truskawkowo-czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki kroimy w kostkę , mieszamy ze śmietaną , cukrem i większością czekolady ( troszkę zostawiamy do posypania pasztecików)
2.Ciasto francuskie przekrawamy na 5 pasków , następnie w pół ,( zostawiamy cienki paseczek ciasta do pozalepiania dziurek w pasztecikach) na każdy kawałek kładziemy do łyżeczce farszu.
3.Zawijamy paszteciki " jak rurki" zlepiamy końce , zalepiamy dziurki , spłaszczamy delikatnie. Układamy na blaszce wysmarowanej odrobiną masła śmietankowego.
4.Każdy pasztecik smarujemy odrobiną jajka , pieczemy w 180 st. ok 25 min.
Gotowe paszteciki posypujemy resztą czekolady , oraz dekorujemy kawałkami andruta , czekoladą i truskawkami.
Komentarze