Paszteciki z ciasta serowego z ruskim farszem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo miękkie pierożki z wytrawnym nadzieniem, które można jeść same lub lekko podgrzane będą świetnie pasować do czerwonego barszczyku.

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    500g mąki
    500g białego sera z kostki
    250g margaryny
    Płaska łyżeczka soli

    Farsz:
    50dag ugotowanych dzień wcześniej ziemniaków
    30dag białego sera
    2 duże cebule
    4 łyżki masła
    Po 0,5 łyżeczki papryki słodkiej i ostrej

Paszteciki z ciasta serowego z ruskim farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: Ser zmielić w maszynce. Wszystkie składniki razem połączyć. Gotowe ciasto włożyć na 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie rozwałkować na grubość ok. 2 -3 mm, za pomocą radełka wyciąć kwadraty. Nałożyć farsz, dokładnie zlepić. Upiec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni.
  • 2. Farsz:Ziemniaki i ser mielimy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na maśle, dodajemy do ziemniaków wraz z paprykami. Doprawiamy solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy