Paszteciki z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy. Pomidory kroimy w paseczki. Ciecierzycę przekładamy do malaksera i miksujemy z dodatkiem przygotowanej cebuli i sera pleśniowego.
Tak przygotowaną łączymy z pomidorami i natką pietruszki. Całość doprawiamy do smaku według uznania.
2.Ciasto francuskie rozwijamy. Rozwinięte dzielimy na kwadraty 8-10.
Na każdym kwadracie układamy plasterek sera żółtego.
3.Na ser wykładamy porcje przygotowanego nadzienia.
4.. Brzegi ciasta składamy, formując pierożki. Dodatkowo za pomocą widelca wykonujemy dekoracyjne łączenie.
5.Pierożki przekładamy na blaszkę. Ich wierzch smarujemy jakiem i posypujemy czarnuszką.
Pieczemy je około 20 minut w 190°C do zrumienienia.
Podajemy na ciepło lub zimno.
Komentarze