Paszteciki z kapustą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: kapustę z kminkiem
zalewamy 2 szkl. wrzątku. Gotujemy
ok. 30 minut. Pieczarki
oczyszczamy i kroimy w paski.
Cebulę obieramy i kroimy
w małą kostkę. Dusimy z pieczarkami
na oleju. Dodajemy z masłem do kapusty. Doprawiamy
solą i pieprzem. Odparowujemy.
Oprószamy mąką,
mieszamy. Studzimy.
2.Ciasto: mąkę przesiewamy,
mieszamy z olejem. Dodajemy
jogurt wymieszany z drożdżami,
sól i szczyptę gałki. Wyrabiamy
i rozwałkowujemy na 0,5-cm placek. Kroimy w prostokąty.
Nakładamy po porcji
farszu i zwijamy w ruloniki.
Układamy na blasze. Smarujemy
rozkłóconym jajkiem
i posypujemy kminkiem. Odstawiamy
do wyrośnięcia. Pieczemy
ok. 10 minut w temp.
200 °C z termoobiegiem.
Komentarze