Paszteciki z pieczarkami

0 (0 ocen)

Danie idealne na wigilijny stół.

Składniki:

  • Ciasto:

    20 dag twarogu

    7 łyżek mleka

    1 całe jajko

    7 łyżek oleju

    1 łyżeczka cukru

    0,5 łyżeczki soli

    40 dag mąki

    5 dag drożdży

    Farsz :

    2 drobno pokrojone cebule

    0,5 kg pieczarek pokrojonych drobno i podsmażonych na oleju

    4 dag tartej bułki

    żółtko

    sól

    pieprz


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Paszteciki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki podsmażyć dodać pokrojoną wcześniej cebulę, sól , pieprz lub vegete. Wszystko wsypać do miski następnie wbić żółtko i dodać bułkę tartą po usmażeniu.
  • 2. Mąkę , twaróg, mleko , jajko , drożdże , cukier , sól i olej zagnieść, następnie rozwałkować.
  • 3. Na rozwałkowane ciasto nakładamy farsz i zwijamy. Potem kroimy tak jak kopytka , smarujemy rozbitym jajkiem i zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut.
  • 4. Pieczemy w temperaturze 175 stopni na złoty kolor.

Porady

Doskonałe jako dodatek do czerwonego barszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować