Paszteciki z pieczarkami i żółtym serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie farsz : Pieczarki oczyść, obierz ze skórki. Zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj na kostkę. Na patelni roztop masło wrzuć pieczarki i cebulę. Podsmaż wszystko. Dopraw solą i pieprzem. Ostudź nadzienie i wrzuć ser żółty. Wymieszaj składniki.
2.Przygotowanie ciasto : Na stolnicę wysyp mąkę, cukier i sól. Wbij żółtka i wymieszaj. Śmietanę wymieszaj z pokruszonymi drożdżami. Wlej do mąki i zagnieć ciasto. Partiami dodajemy masło cały czas wyrabiając ciasto. Rozwałkuj ciasto, podziel na trójkąty. Na środku każdego połóż łyżeczkę nadzienia. Paszteciki posmaruj rozbełtanym jajkiem. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 20-25minut.
Komentarze