paszteciki ze szpinakiem

4.5 (189 ocen)

  • 60 min

uwielbiam szpinak, dlatego aby zrobić przyjemność sobie i bliskim często robię taką pyszną przekąskę. smaczne i zdrowe paszteciki znikają bardzo szybko.

  • 60 min

Składniki:

  • 2opakowania ciasta francuskiego, ok.20dag sera feta,ok.50dag mrożonego szpinaku (lub świeży),2ząbki czosnku,olej,sól, pieprz,zioła prowansalskie,słodka papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (189 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Paszteciki

Paszteciki ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paszteciki ze szpinakiem 1. farsz: rozmrażamy szpinak smażąc go na oleju, dodajemy czosnek posiekany,doprawiamy do smaku solą,pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi.
    gdy woda ze szpinaku będzie odparowana, można zdjąć z ognia.
    ciasto francuskie kroimy na prostokąty. łyżeczką nakładamy na środek ciasta farsz ze szpinaku i dodajemy kosteczkę sera feta. zawijamy nasz pasztecik a następnie nożem robimy delikatne nacięcia na paszteciku. tak gotowe paszteciki wsadzamy do piekarnika na 35 minut, doglądając stopień zarumienienia. wyjmujemy z piekarnika, po ostudzeniu można podawać.

Porady

aby paszteciki się pięknie przyrumieniły można posmarować je żółtkiem z jajka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować