Pascha kakaowo- bakaliowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko zagotować z cukrem waniliowym
2.Śmietanę zmiksować z jajkami i żółtkami, wlać do wrzącego mleka, mieszać aż powstanie gęsty twaróg. waróg odcedzić.
3.Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać twaróg , zmiksować.
4.Dodać bakalie , wymieszać. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie( 3/4 szklanki). Masę serową podzielić na 2 części . Do jednej dodać kakao a do drugiej galaretkę, wymieszać.
5. Formę plastikową dobrze wysmarować masłem. Napełnić masą jasną a następnie masą kakaową. Formę przykryć, wstawić do lodówki na około 12 godz. Formę wstawić na chwilę do gorącej wody. Paschę wyjąć na talerz . Udekorować bakaliami.
Komentarze