Pascha wielkanocna

4.99 (171 ocen)

  • Dla 5 osób

Waniliowa pascha z bakaliami

  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 400 g tłustego twarogu
    3 żółtka
    1/2 laski wanilii
    10 dag masła
    1/2 szklanki śmietany 36 %
    100 g cukru pudru
    garść rodzynków
    garść posiekanych migdałów
    1 łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy
Wystaw ocenę:

4.99 (171 ocen)

Zobacz również:

Desery Jajko

Pascha wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pascha wielkanocna 1. Po tym czasie twaróg dwukrotnie mielimy. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę. Dodajemy kremówkę, dalej ucierając. Masę przekładamy do garnuszka i trzymamy chwilę, aż zgęstnieje nie doprowadzając do zagotowania. Przestudzić chwilę i zmiksować z twarogiem oraz masłem na gładką masę. Dodać ziarenka z wanilii i wymieszać. Dodać bakalie i wymieszać. Przełożyć masę do sitka wyłożonego gazą i obciążyć. Postawić do lodówki na dobę.

    Ozdobić skórką kandyzowaną i kawałkami czekolady.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować