Pascha wielkanocna strataciella

0 (0 ocen)

Przepyszna pascha z dużą ilością czekolady

Składniki:

  • 1 kg twarogu w kostkach, 6 żółtek, 10 dag masła, 20 dag cukru pudru, 2 cukry waniliowe, szklanka śmietany kremówki, 1 gorzka czekolada, 1 biała czekolada.

Pascha wielkanocna strataciella - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg dwukrotnie zmielić. Masło utrzeć z cukrami. Ucierając dodawać n przemian po żółtku i porcji sera. Wlać śmietanę i nadal ucierać. Pokrojone w grubsze kawałki czekolady dodać do twarogu (odłożyć po 3 kostki z każdej czekolady do ozdoby). Wymieszać. Sitko wyłożyć gazą. Na gazę wyłożyć masę twarogową. Sitko umieścić w misce aby serwatka mogła swobodnie ściekać do miski. Schłodzić przez całą noc w lodówce. Następnego dnia wyjąć paschę przewracając sitko do góry nogami. Ozdobić pokrojoną czekoladą. Przechowywać w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy