Patelnia z włoską kapustą

0 (0 ocen)

  • 45 min

...

  • 45 min

Składniki:


  • 500 g włoskiej kapusty
    100 g pieczarek
    2 łyżki sezamu
    cebula
    200 g mąki
    3 łyżki wytrawnego sherry
    8 jajek
    4 łyżki masła
    150 ml sosu teriyaki
    sól ,pieprz

Patelnia z włoską kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Patelnia z włoską kapustą 1. Sezam uprażyłem na suchej patelni. Pieczarki obrałem i pokroiłem w plasterki ,cebulę w kostkę ,szczypiorek posiekałem ,kapustę poszatkowałem (blanszowałem i osączyłem). Do dużej miski wbiłem jajka ,utarłem mikserem ,doprawiłem solą i pieprzem. Dolałem sherry. Wsypałem mąkę i wymieszałem. Dołożyłem pieczarki ,cebulę ,kapustę i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszałem. Łyżkę masła rozgrzałem na patelni (20 cm) włożyłem ¼ masy przełożyłem na patelnię ,lekko docisnąłem i smażyłem na średnim ogniu ok. 4 min. z jednej i 4 min. z drugiej strony. Gotowe naleśniki wstawiłem do piekarnika 50 stopni C do czasu usmażenia ostatniego. Każdy później posypałem sezamem i skropiłem sosem teriyaki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy