Patisony w zalewie

4.5 (175 ocen)

  • 2 godz.

Patisony to przysmak mojej rodziny.

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 kg patisonów
    Czosnek
    Zalewa
    2 l wody
    1. 1/2 szklanki octu
    20 dkg cukru
    7,5 dkg soli
    ziele angielskie, pieprz, liście laurowe

Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Patisony w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Patisony oczyścić i ułożyć w słoikach. Do każdego słoika wrzucić po 1 ząbku czosnku. Przygotować zalewę z podanych składników. Gorącą zalewą zalać patisony w słoikach. Zakręcić słoiki. Pasteryzować do 10 min.

Porady

Podawać jako dodatek do mięs .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować