Pavlova z owocami lata

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

chrupiące z zewnątrz , wilgotna w środku - obłędna!

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    BEZA:

    * białka - 4 szt

    * sól - 1 szczypta

    * cukier drobny - 3/4 szkl

    * sok z cytryny - 1 łyżka

    *mąka ziemniaczana - 1 łyżka





    DODATKOWO:

    * śmietana 36% - 200 ml

    * mascarpone - 100 g

    * cukier puder - 2 łyżki

    * owoce : truskawki , jagody , winogrona , brzoskwinie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Beza Pavlova

Pavlova z owocami lata - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BEZA:

    Piekarnik nagrzewamy do 180C.

    Zimne białka ubijamy na sztywno! ze szczyptą soli.

    Stopniowo , po 1 łyżce dodajemy cukier cały czas ubijając , by cukier dobrze się roztopił.

    Nie przerywając ubijania dodajemy sok cytrynowy i mąkę.

    Miksujemy jeszcze 2 minuty.

    Na blasze wyłożone papierem do pieczenia rysujemy okrąg.

    Wypełniamy do masą bezową , podnosząc boki do góry.

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika.

    Po 5 minutach temperaturę zmniejszamy do 120C i w pieczemy bezę ok.70 minut.

    Po upieczeniu pozostawiamy bezę w uchylonym piekarniku na ok. 2-3 godziny do wyschnięcia.

    KREM:

    Mascarpone miksujemy z cukrem na gładką kremową masę.

    Śmietanę ubijamy na sztywno.

    Mieszamy z mascarpone.

    CAŁOŚĆ:

    Przygotowanym kremem wypełniamy zagłębienie bezy.

    Dekorujemy świeżymi owocami.

    Zajadamy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mascarpone Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować