Pawie oczko

4.5 (195 ocen)

  • 15 min

Ciekawe kolory i świetne , a zarazem proste połączenie smaków.

  • 15 min

Składniki:

  • Dwie szklanki mąki
    6 jajek
    4 łyżki oleju
    250 gram margaryny
    1,5 szklanki cukru
    3 łyżki kakao
    pół szklanki maku
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pawie oczko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę utrzeć do białości, następnie stopniowo dodawać żółtka i ucierać , następnie dodać cukier. Pod koniec ucierania dodać olej.
    Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia stopniowo dodawać do masy cały czas mieszając . Białka ubić na sztywno. Dodać na koniec i delikatnie wymieszać całość.
    Ciasto podzielić na trzy części : do jednej dodać mak, do drugiej kakao , a trzecią pozostawić jasną,
    Wyłożyć do "keksówki". Piec w 180 stopniach przez 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować