1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i zmniejszając obroty wlać żółtka.Kakao,proszek i mąkę połączyć i delikatnie dosypując połączyć z pianą ,najlepiej łyżką. Piec około 30min. w temp,. 180st.C. (do suchego patyczka)
2.Krem:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody.Ser zmiksować z cukrem.Śmietanę ubić i dodawać do sera,na koniec dodać zimną żelatynę.
3.Biszkopt namoczyć kawą wymieszaną z alkoholem i posmarować dżemem.Wykładamy na ciasto połowę masy i układamy na niej delicje w dół galaretką Na to wykładamy resztę masy.
4.Polewa:
Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody.Czekoladę i śmietanę wkładamy do garnka i rozpuszczamy mieszając, aż się ładnie połączą.Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy.Gdy czekolada zacznie gęstnieć wylewamy ją na ciasto i wkładamy je do lodówki.
Porady
Ciasto powinno przeleżeć przynajmniej kilka godzin w lodówce.
Komentarze