Penne w sosie gorgonzola z bazylią

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dzisiaj zapraszam na kolejną odsłonę dania w stylu błyskawicznym, ale smacznym, pożywnym i bardzo aromatycznym. To połączenie sprawi przyjemność wszystkim miłośnikom wyrazistych i delikatnie ostrych smaków. Danie jest proste i niezwykle szybkie w przygotowaniu. Smacznie polecam :D

  • 20 min

Składniki:

  • - makaron penne
    - garść listków świeżej bazylii

    SOS
    - 100 g miękkiej Gorgonzoli
    - 2 łyżki gęstej śmietany
    - szczypta soli
    - świeżo mielony pieprz

Penne w sosie gorgonzola z bazylią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron penne gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Gorgonzolę i śmietanę podgrzewamy w rondelku do momentu połączenia obu składników. Sos doprawiamy szczyptą soli i świeżo zmielonym pieprzem, a następnie mieszamy z ugotowanym makaronem i posiekanymi listkami bazylii. Życzę smacznego! :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy