Penne z brokułami i fetą czosnkiem pachnące

4.49 (193 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Z kilku składników można wyczarować cuda, a jakie smaczne!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron penne: 400 gramów
    - brokuły świeże: 1 sztuka
    - feta: 1 opakowanie
    - czosnek/ząbki: 4 sztuki
    - oliwa z oliwek, dobra: 5 łyżek
    - przyprawa do dań włoskich: 4 łyżki
    - sól: 2 szczypty
    - świeżozmielony pieprz: 4 szczypty
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne z brokułami i fetą czosnkiem pachnące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Makaron 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Pozostawiamy kilka łyżek wody w której gotowaliśmy makaron. Pastę przekładamy do miski lub zostawiamy na durszlaku.

    Brokuły myjemy, osuszamy, rozdzielamy na małe różyczki, a te kroimy na plastry.
  • Makaron 2. Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra vergine wrzucamy czosnek i plastry brokułowe, dodajemy przyprawę do dań włoskich, niewiele soli oraz dużo pieprzu. Dodajemy wodę pozostałą z gotowania makaronu. Gdy brokuły będą al dente dodajemy gotowy makaron doslownie na 2 minuty, aby składniki się wymieszały. Gasimy płomień.
  • Makaron 3. Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, w miskach na pastę, na wierzchu układamy fetę pokrojoną w kostkę, doprawiamy pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować