Penne z brokułami i fetą czosnkiem pachnące - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Pozostawiamy kilka łyżek wody w której gotowaliśmy makaron. Pastę przekładamy do miski lub zostawiamy na durszlaku.
Brokuły myjemy, osuszamy, rozdzielamy na małe różyczki, a te kroimy na plastry.
2.Na patelnię wlewamy oliwę z oliwek extra vergine wrzucamy czosnek i plastry brokułowe, dodajemy przyprawę do dań włoskich, niewiele soli oraz dużo pieprzu. Dodajemy wodę pozostałą z gotowania makaronu. Gdy brokuły będą al dente dodajemy gotowy makaron doslownie na 2 minuty, aby składniki się wymieszały. Gasimy płomień.
3.Danie podajemy zaraz po przygotowaniu, w miskach na pastę, na wierzchu układamy fetę pokrojoną w kostkę, doprawiamy pieprzem.
Komentarze