Penne z fetą i pomidorkami

0 (0 ocen)

  • 10 min

Rewelacyjne danie w 10 minut.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
    1 ząbek czosnku
    150 g małych pomidorków
    200 g penne
    6 listków świeżej mięty
    75 g fety

Penne z fetą i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron wrzucamy do gotującej się, osolonej wody i gotujemy wg wskazań z opakowania al dente. W tym czasie pomidorki myjemy i wycieramy - kroimy na połówki. Fetę odsączamy i kroimy w drobną kostkę. Czosnek obieramy i siekamy. Listki mięty kroimy w cienkie paseczki.
  • 2. Oliwę rozgrzewamy i wrzucamy na nią pomidorki - podsmażamy cały czas mieszając przez około minutę po czym dodajemy czosnek i jeszcze chwilę smażymy. Zdejmujemy rondel z ognia.
  • 3. Makaron po ugotowaniu odcedzamy i ponownie wrzucamy do garnka (ale nie stawiamy go już na ogniu). Dodajemy podsmażone pomidorki, fetę i miętę - wszystko razem mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy