Penne z łososiem w sosie śmietanowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealne danie na kolację dla dwojga, lub niedzielny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 100g wędzonego łososia
    250g pieczarek
    kilka plastrów żółtego sera
    1-2żółtka
    300ml śmietanki 30%
    cebula dymka
    makaron penne
    sól
    pieprz
    przyprawa uniwersalna

Penne z łososiem w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki i cebulę smażymy. Makaron gotujemy tak jak na opakowaniu. W miseczce mieszamy śmietankę, żółtka i ser starty, lub pokrojony drobno. Doprawiamy do smaku. Śmietankę wlewamy na patelnię i na małym ogniu doprowadzamy do zgęstnienia. Gdy sos będzie gęsty dodajemy pokrojonego łososia i chwilę podgrzewamy. Makaron odcedzamy i wsypujemy na patelnię. Chwilę podgrzewamy. Posypujemy szczypiorkiem.

Porady

Gdy dodamy wędzonego sera smak i aromat będzie bardziej wyrazisty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy