Penne ze szpinakiem, gorgonzolą i orzechami włoskimi

4.5 (187 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świeży szpinak z dużą ilością sera (ja użyłam gorgonzoli i parmezanu), makaronem penne, czosnkiem i orzechami tworzy bardzo aromatyczne połączenie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - świeży szpinak: 250 gramów
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - śmietana kremówka: 0.5 szklanki
    - jogurt naturalny (gęsty): 100 mililitrów
    - świeżo starty parmezan: 0.5 szklanki
    - gorgonzola: 50 gramów
    - makaron penne: 1 opakowanie
    - pieprz i sól: 1 szczypta
    - przechy włoskie: 0.5 szklanki
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Penne ze szpinakiem, gorgonzolą i orzechami włoskimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak dokładnie umyć, osuszyć i usmażyć na patelni z odrobiną oliwy. Wlać śmietanę i jogurt, dodać czosnek. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i wrzucić na patelnię, wymieszać makaron ze szpinakiem, dodać starty parmezan i gorgonzolę, doprawić pieprzem i solą. Na końcu posypać orzechami włoskimi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować